Bylinková marináda
20 min.
Ingredience
- 10gramůBazalka
- 250mililitrůVíno bílé
- 750mililitrůOcet vinný
- 2kusyChilli paprička
- 50gramůFenykl sladký - hlíza
- 150gramůCibulka jarní
- 10gramůPomerančová kůra
- 5gramůTymián čerstvý
- 10gramůRozmarýn čerstvý
- 10gramůSůl
- 20gramůCukr krupice
- 250mililitrůOlej olivový
- 4stroužkyČesnek
- 500gramůCuketa
- 500gramůLilek
- 40gramůMrkev kořen
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
494 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
44 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Svaříme víno s octem. Do směsi přidáme na plátky nakrájenou zeleninu a nasekané bylinky a necháme ji vzkypět. Do studené směsi vmícháme olej a asi 1 kg zeleniny (fenykl, lilek, cukety, cibule) a marinujeme 2-3 dny nebo do směsi vložíme 1 kg rybího masa a necháme proležet 1 den.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.