Bylinková placka
45 min.
Ingredience
- 450gramůBrambory vařené
- 1kusCibule
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžícePažitka
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 1špetkaPepř černý mletý
- 50mililitrůOlej rostlinný
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
163 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
9 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Uvařené brambory nastrouháme do mísy. Přidáme oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, nasekané čerstvé bylinky, špetku muškátu, vejce, mouku, sůl a pepř. Vše dobře promícháme.
- 2V pánvi rozehřejeme olej, rozprostřeme bramborovou směs a osmažíme na spodní straně dozlatova. Pánev přikryjeme plechem, placku ne něj vyklopíme a sesuneme ji zpátky do pánve. Osmažíme dozlatova i z druhé strany.
- 3Placku ještě 15 minut dopékáme ve středně vyhřáté troubě.
- 4Ihned podáváme jako přílohu k pečeným a grilovaným masům.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.