Bylinková ricotta s toustem
14 min.

Ingredience
- 125gramůRicotta
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžíceEstragon
- 1lžíceMáta
- 1lžíceCitronová kůra
- 1kusBageta
- 6kusůOlivy zelené
- 1stroužekČesnek
- 1lžícePažitka
- 0,5lžičkaRajčatová pasta
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
241 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
5 g
Sacharidy
38 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Nasekáme olivy, estragon, citronovou kůru, pažitku, mátu a smícháme společně s ricottou. Přidáme pepř a důkladně promícháme.
- 2Do směsi zlehka přidáme pastu ze sušených rajčat, čímž dosáhneme mramorového efektu. Pomazánku uložíme do servírovací misky.
- 3Předehřejeme si gril na vysokou teplotu a nakrájíme bagetky na asi 1 cm široké plátky. Ty potom grilujeme 1-2 minuty po každé straně dozlatova.
- 4Pomažeme je česnekem a podáváme spolu s pomazánkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.