Bylinková smetanová omáčka s ředkvičkami
20 min.
Ingredience
- 10kusůŘedkvička
- 2lžícePažitka
- 1lžíceKopr čerstvý
- 1lžíceLibeček
- 150mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 100mililitrůMléko plnotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4kusyVejce slepičí
- 500mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
162 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Omyté ředkvičky jemně nastrouháme. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Smetanu smícháme s mlékem, přidáme nasekané bylinky a podle chuti osolíme a opepříme. Dobře promícháme a necháme vychladit. Ředkvičky rozdělíme do misek a přelijeme omáčkou. Každou porci doplníme uvařeným vejcem nakrájeným na dílky. Podáváme jako studený předkrm.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.