Bylinková treska
38 min.
Ingredience
- 1kilogramTreska skvrnitá
- 1kusCitrony
- 4špetkySůl
- 4špetkyPepř černý mletý
- 50gramůŘeřicha
- 50gramůKopřiva
- 50gramůPampeliškové listy
- 250mililitrůVývar rybí
- 2lžíceDolin - Vermouth
- 50gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
123 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
11 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
3 g
Cukr
201 mg
Postup přípravy
- 1Tresku omyjeme a osušíme, zakapeme šťávou vymačkanou z jednoho citronu. Osolíme a opepříme.
- 2Řeřichu, kopřivy a pampelišku opláchneme a osušíme. Do hrnce vlijeme rybí vývar a přidáme vermut. Zahřejeme.
- 3Polovinu z celkového množství bylinek dáme na pařák a na bylinky poskládáme steaky z tresky. Navrch naskládáme zbytek bylinek. Pařák vložíme do hrnce s vývarem. Přiklopíme hrnec poklicí a tresku 18 minut vaříme v páře. Potom vyndáme a do horkého vývaru v hrnci vmícháme nakrájené vychlazené máslo.
- 4Tresku rozložíme na talíře a přelijeme omáčkou z vývaru. Podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.