Bylinková vejce se sezamem

30 min.
Česká republika

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
280 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
22 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Omytý kerblík nahrubo posekáme, oloupanou šalotku nakrájíme na kostičky a očištěné žampiony rozkrájíme na plátky.
  • 2
    V pánvi na rozehřátém másle osmahneme šalotku a žampiony, přidáme kerblík, osolíme, opepříme, okořeníme muškátem.
  • 3
    Šalotky se žampiony rozdělíme do 4 zapékacích mističek. Do každé rozklepneme vejce, po okrajích dáme vždy lžíci zakysané smetany a posypeme lžící sezamových semínek.
  • 4
    Pokrm zapečeme ve středně vyhřáté troubě a podáváme jako teplý předkrm.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.