Bylinkové bochánky
35 min.
Ingredience
- 420gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1kusKypřicí prášek do pečiva
- 1špetkaSůl
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaOregano čerstvé
- 1lžičkaBazalka
- 1lžičkaPetržel - nať
- 1lžičkaTymián čerstvý
- 300mililitrůMléko polotučné
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
449 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
6 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
3 g
Cukr
13 mg
Postup přípravy
- 1Ve velké míse smícháme dohromady mouku s mlékem, lehce zamícháme a postupně přidáváme prášek do pečiva, sůl, koření a na závěr prolisujeme česnek. Zamícháme a hněteme, dokud nevznikne pevné těsto.
- 2Na pomoučené desce z těsta tvarujeme bochánky, které na vrcholu nařízneme do kříže nožem. Všechny bochánky vyskládáme na vymazaný plech.
- 3Gril rozehřejeme na maximální teplotu a dáme na rošt plech s bochánky. Plech přikryjeme druhým plechem a necháme grilovat 25 minut, dokud se na pečivu neudělá zlatá kůrka.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.