Bylinkové lasagne s mušlemi
60 min.
Ingredience
- 50mililitrůVíno bílé
- 2stroužkyČesnek
- 5gramůSůl
- 100mililitrůVoda pitná
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 300gramůCuketa
- 60gramůPetržel - nať
- 5gramůPepř černý mletý
- 800gramůMušle slávky
- 1kusVejce slepičí
- 300gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 60mililitrůOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
636 kcal
Bílkoviny
36 g
Tuky
22 g
Sacharidy
69 g
Vláknina
4 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Připravíme těsto. Omyjeme aromatické bylinky, osušíme je a jemně nasekáme. Na vál prosejeme mouku, uprostřed uděláme důlek, rozklepneme do něho vejce, přidáme olej, nasekané aromatické bylinky a špetku soli. Přiléváme vlažnou vodu a ze všech ingrediencí vypracujeme hladké a pružné těsto. Zabalíme ho do průhledné fólie a necháme nejméně 30 minut na chladném místě odpočívat.
- 2Mezitím připravíme omáčku. Česnek lehce podrtíme. Opereme petrželku a osušíme ji. Oškrábeme kartáčem nebo špachtlí slávky, několikrát je propláchneme v dostatečném množství studené vody a pak je scedíme. V pánvi rozehřejeme lžíci oleje, dáme na něj stroužek česneku, slávky, snítky petrželky, přilijeme bílé víno a necháme slávky při střední teplotě za občasného potřesení pánví pod pokličkou otevřít. Stáhneme pánev ze sporáku, mušle vyloupeme, dáme do mísy a ty, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu, v níž se vařily, přecedíme přes sítko a uschováme.
- 3Cukety omyjeme a pokrájíme na kolečka. V jiné pánvi rozehřejeme zbývající olej a kolečka cuket na něm po obou stranách osmažíme dozlatova. Přidáme vyloupané slávky, trochu tekutiny z vaření, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře, všechno za občasného zamícháni dřevěnou vařečkou asi 2 minuty podusíme.
- 4Válečkem rozválíme těsto na tenký plát a na povrchu ho posypeme trochou mouky. Z těsta krájíme pruhy o šířce 1,5 cm a délce 7-8 cm a pokládáme je na vál, aby proschly.
- 5V hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je ve chvíli, kdy budou al dente, vysypeme je na servírovací mísu, promícháme s omáčkou ze slávek a cuket a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.