Bylinkový bujón
45 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 50gramůKerblík
- 50gramůPórek
- 50gramůLocika salátová
- 30gramůŘeřicha
- 30gramůŠťovík
- 50gramůJečné kroupy
- 2litryVoda pitná
- 1špetkaSůl
- 30gramůLibeček
- 20gramůPetržel kudrnka
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
98 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
1 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do hrnce vložíme celou cibuli, růžičku kerblíku, pokrájený pórek, posekanou lociku, řeřichu, libeček, šťovík a hrst perlových krup. Zalijeme vodou, osolíme a přivedeme k varu. Jakmile se začne vařit, zmírníme oheň a vaříme pomalým varem půl hodiny.
- 2Scedíme přes jemné sítko, zeleninu s bylinkami pokrájíme nadrobno a podáváme zvlášť. Bujón ozdobíme sekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.