Bylinkový koláč
50 min.
Ingredience
- 1špetkaSůl
- 150gramůMáslo čerstvé
- 6kusůVejce slepičí
- 3lžícePetržel - nať
- 3lžícePažitka
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 10mililitrůMléko polotučné
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 500gramůTěsto na pizzu
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
558 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
35 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
2 g
Cukr
572 mg
Postup přípravy
- 1Těsto na pizzu připravíme dle návodu na obalu. Těsto rozválíme na máslem vymazaný plech a na stranách uděláme vyšší okraj. Pak dáme do trouby na 200 stupňů na deset minut předpéct.
- 2Těsto posypeme bylinkami. Smícháme vejce, smetanu, mléko a přidáme špetku soli, špetku pepře a špetku muškátu. Rovnoměrně pak rozlijeme vše na bylinky, které již jsou na koláči.
- 3Nyní vrátíme do trouby, kde pečeme na 200 stupňů cca 10 minut. Koláč podáváme teplý.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.