Bystřická minutka

25 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
262 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Vepřovou kýtu bez kosti omyjeme a osušíme. Nakrájíme plátky přes vlákno, osolíme je a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
  • 2
    Sýr Nivu a sýr Eidam nastrouháme a v misce sýry smícháme.
  • 3
    Očistíme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme do mísy. Přidáme k nim horké mléko, 0.5 lžičky soli, černý pepř, prolisovaný česnek, vejce, mouku, vše dobře promícháme na hustější těstíčko.
  • 4
    V pánvi rozpálíme olej a řízky namočíme do těstíčka tak, aby byly celé obalené. Dáváme je na rozpálený olej a smažíme pomaleji, přibližně 5 minut z každé strany.
  • 5
    Horké řízky vyjmeme, dáme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.