Bystřická minutka
25 min.
Ingredience
- 440gramůVepřová kýta
- 4lžičkyPepř 4 barev
- 100gramůSýr Niva (Rokfór)
- 100gramůSýr Eidam cihla 30%
- 220gramůBrambory
- 1decilitrMléko plnotučné
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 1kusVejce slepičí
- 40gramůMouka pšeničná hladká
- 0,6decilitrOlej Heliol jedlý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
651 kcal
Bílkoviny
39 g
Tuky
38 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
5 g
Cukr
262 mg
Postup přípravy
- 1Vepřovou kýtu bez kosti omyjeme a osušíme. Nakrájíme plátky přes vlákno, osolíme je a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
- 2Sýr Nivu a sýr Eidam nastrouháme a v misce sýry smícháme.
- 3Očistíme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme do mísy. Přidáme k nim horké mléko, 0.5 lžičky soli, černý pepř, prolisovaný česnek, vejce, mouku, vše dobře promícháme na hustější těstíčko.
- 4V pánvi rozpálíme olej a řízky namočíme do těstíčka tak, aby byly celé obalené. Dáváme je na rozpálený olej a smažíme pomaleji, přibližně 5 minut z každé strany.
- 5Horké řízky vyjmeme, dáme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.