Bystřický bramborák s masem
40 min.
Ingredience
- 600gramůVepřová krkovička
- 2,5lžičkySůl
- 0,5lžičkaPepř bílý
- 400gramůBrambory
- 4stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaDivoké koření celé
- 1lžičkaMajoránka
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMouka polohrubá
- 1kusSalát hlávkový
- 4decilitryMléko - podmáslí
- 0,5lžíceKopr čerstvý
- 1,5decilitryOlej slunečnicový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
835 kcal
Bílkoviny
29 g
Tuky
72 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
172 mg
Postup přípravy
- 1Z omyté a osušené vepřové krkovice nakrájíme 4 plátky masa o síle cca 1 - 1,5 cm. Maso naklepeme, osolíme a opepříme bílým pepřem. V pánvi na rozpáleném oleji (0,5 dl) zprudka orestujeme po 1 minutě z každé strany, poté odložíme do mísy.
- 2Oloupeme a omyjeme brambory, jemně nastrouháme, v míse smícháme s rozetřeným česnekem, polovinou lžičky divokého koření (roztlučeme), majoránkou, lžičkou soli, polovinou lžičky černého pepře, vejci a moukou. Těsto dobře promícháme.
- 3Do větší pánve nalijeme 0,5 až 1 dl nového oleje a rozpálíme ho. Orestované maso namáčíme do bramborového těsta tak, aby byla vrstva raději silnější. Poté vkládáme do rozpáleného oleje a smažíme pomalu (přibližně 5 - 7 minut z každé strany) do zlatova.
- 4Hlávkový salát omyjeme, lístky potrháme a vložíme do mísy. V misce rozšleháme podmáslí s polovinou lžičky soli, špetkou černého pepře a drobně pokrájeným omytým koprem. Tuto zálivku promícháme se salátem, který rozdělíme do misek.
- 5Usmažené bramboráky s masem podáváme s hlávkovým salátem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.