Caesarův salát
25 min.
Ingredience
- 2kusySalát římský
- 1kusVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 6kusůSardelové řezy
- 1lžičkaHořčice
- 4lžíceCitronová šťáva
- 2stroužkyČesnek
- 1lžičkaWorcester (worcesterská omáčka)
- 10lžicOlej olivový
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Parmezán
- 4plátkyChléb toastový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
629 kcal
Bílkoviny
37 g
Tuky
41 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Salát očistíme, opláchneme a větší listy natrháme na menší kousky. Z toastů odkrojíme kůrku a střídky nakrájíme na kostky.
- 2Na pánvi rozpustíme máslo a kostky toastů dozlatova opečeme na tzv. krutony. Po opečení je odložíme stranou a necháme vychladnout.
- 3Oloupeme česnek, pokrájíme ho nahrubo a se sardelemi, vejcem, citronovou šťávou, hořčicí a worcesterskou omáčkou dáme do mixéru.
- 4Suroviny mixujeme na nižší stupeň a postupně přiléváme olivový olej, dokud nevznikne dresink. Osolíme a opepříme.
- 5Salát dáme do mísy, promícháme s dresinkem, ozdobíme krutony a posypeme strouhaným parmezánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.