Calamares a la plancha

35 min.
Španělsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
118 mg
Cukr
8 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Menší olihně očistíme, vyjmeme vnitřnosti a pod tekoucí studenou vodou stáhneme z kůže. Dobře propláchneme a necháme okapat.
  • 2
    V míse smícháme se 1/4 lžičkou soli, zakryjeme a dáme na 30 minut do lednice.
  • 3
    Těsně před podáváním ušleháme všechny suroviny na omáčku picada se 1/4 lžičkou pepře a špetkou soli.
  • 4
    Olej rozpálíme na pánvi a zprudka na něm po menších várkách osmažíme tělíčka olihní, každou várku 2-3 minuty, dokud maso nezbělá a nezměkne. Přidáme chapadla a za stálého obracení smažíme 1 minutu, dokud se nesvinou.
  • 5
    Podáváme horké, pokapané omáčkou picada.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.