Calamares a la plancha
35 min.
Ingredience
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
117 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
5 g
Sacharidy
3 g
Vláknina
118 mg
Cukr
8 mg
Postup přípravy
- 1Menší olihně očistíme, vyjmeme vnitřnosti a pod tekoucí studenou vodou stáhneme z kůže. Dobře propláchneme a necháme okapat.
- 2V míse smícháme se 1/4 lžičkou soli, zakryjeme a dáme na 30 minut do lednice.
- 3Těsně před podáváním ušleháme všechny suroviny na omáčku picada se 1/4 lžičkou pepře a špetkou soli.
- 4Olej rozpálíme na pánvi a zprudka na něm po menších várkách osmažíme tělíčka olihní, každou várku 2-3 minuty, dokud maso nezbělá a nezměkne. Přidáme chapadla a za stálého obracení smažíme 1 minutu, dokud se nesvinou.
- 5Podáváme horké, pokapané omáčkou picada.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.