Caldho verde s chorizo

40 min.
Portugalsko

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
34 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
57 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Oloupané bramobry omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Obojí dáme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zakryté vaříme cca 10 min, dokud brambory nezměknou.
  • 2
    Mezitím oplácheme kapustu, očistíme a nasekáme na tenké nudličky. Chorizo oloupeme a pokrájíme na kolečka. Korinadr omyjeme, osušíme a na jemno nakrájíme.
  • 3
    Brambory v polévce rozmačkáme, přidáme kapustu, klobásu a ještě 10 min povaříme. Vmíháme korinadrovou nať, ochutíme solí a pepřem. Polévku rozdělíme do misek, zakápneme olivovým olejem a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.