Caldho verde s chorizo
40 min.
Ingredience
- 500gramůBrambory
- 1,2litryVývar zeleninový
- 500gramůKapusta hlávková
- 200gramůKlobása Chorizo
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 4lžíceOlej olivový
- 4stroužkyČesnek
- 0,5hrstKoriandr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
608 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
34 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
8 g
Cukr
57 mg
Postup přípravy
- 1Oloupané bramobry omyjeme a nakrájíme na kostičky. Česnek oloupeme a nasekáme na jemno. Obojí dáme do hrnce, zalijeme vývarem, přivedeme k varu a zakryté vaříme cca 10 min, dokud brambory nezměknou.
- 2Mezitím oplácheme kapustu, očistíme a nasekáme na tenké nudličky. Chorizo oloupeme a pokrájíme na kolečka. Korinadr omyjeme, osušíme a na jemno nakrájíme.
- 3Brambory v polévce rozmačkáme, přidáme kapustu, klobásu a ještě 10 min povaříme. Vmíháme korinadrovou nať, ochutíme solí a pepřem. Polévku rozdělíme do misek, zakápneme olivovým olejem a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.