Caldo gallego
170 min.
Ingredience
- 250gramůFazole bílé
- 500gramůVepřové koleno uzené
- 1kusPórek
- 500gramůVepřová žebra
- 2kusyBrambory
- 1kusBobkový list
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 1kusMangold
- 1stroužekČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
1043 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
64 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
12 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Bílé fazole namočíme na 5 hodin do studené vody. Uzené koleno vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne a nepůjde dobře od kosti. Necháme vychladnout, maso obereme a nakrájíme na 2 cm velké kousky. Vývar nevyléváme.
- 2Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut, slijeme a 250 ml vývaru si uchováme.
- 3Ve větším hrnci rozpálíme olej a 5 minut na něm smažíme nasekaný pórek s česnekem. Přidáme koleno, fazole, nakrájená žebírka, nakrájené brambory, bobkový list a přilijeme 250 ml vývaru z fazolí a 250 ml vývaru z kolene.
- 4Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a zvolna vaříme 45 minut. Přimícháme nasekaný mangold a vaříme ještě 5 minut, dosolíme. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.