Caldo gallego

170 min.
Španělsko

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1043 kcal
Bílkoviny
58 g
Tuky
64 g
Sacharidy
56 g
Vláknina
12 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Bílé fazole namočíme na 5 hodin do studené vody. Uzené koleno vložíme do hrnce a zalijeme studenou vodou, přivedeme k varu, snížíme teplotu a zvolna vaříme asi 1 hodinu, dokud maso nezměkne a nepůjde dobře od kosti. Necháme vychladnout, maso obereme a nakrájíme na 2 cm velké kousky. Vývar nevyléváme.
  • 2
    Fazole dáme do hrnce, zalijeme vodou a vaříme asi 30 minut, slijeme a 250 ml vývaru si uchováme.
  • 3
    Ve větším hrnci rozpálíme olej a 5 minut na něm smažíme nasekaný pórek s česnekem. Přidáme koleno, fazole, nakrájená žebírka, nakrájené brambory, bobkový list a přilijeme 250 ml vývaru z fazolí a 250 ml vývaru z kolene.
  • 4
    Přivedeme k varu, snížíme teplotu, zakryjeme a zvolna vaříme 45 minut. Přimícháme nasekaný mangold a vaříme ještě 5 minut, dosolíme. Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.