Calzone se sýrovo-houbovou náplní

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
12 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Příprava těsta: V míse smícháme mouku s droždím, cukrem, solí, olivovým olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme těsto, vytvarujeme z něj kouli a dáme do mísy. Přikryjeme olejem potřenou folií a těsto necháme vykynout na dvojnásobek.
  • 2
    Vykynuté těsto na pracovní desce rozdělíme na čtyři díly. Z každého vyválíme kolečko o průměru asi 20cm.
  • 3
    V míse promícháme ricottu s oloupanými, nakrájenými rajčaty, nakrájenou mozzarellou, nasekaným česnekem, nakrájenými olivami, nakrájenými žampiony a s očištěnou, nakrájenou paprikou. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem.
  • 4
    Na polovinu každého kolečka dáme 1/4 připravené náplně. Okraj těsta potřeme rozšlehaným vejcem, přeložíme, přimáčkneme a povrch také potřeme rozšlehaným vejcem.
  • 5
    Calzone vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.