Calzone se sýrovo-houbovou náplní
40 min.
Ingredience
- 125gramůRicotta
- 250gramůRajčata
- 60gramůMozzarella
- 30gramůOlivy černé
- 60gramůŽampiony čerstvé
- 1kusPaprikové lusky čerstvé
- 0,5špetkaSůl
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2stroužkyČesnek
- 0,5lžičkaOregano
- Těsto
- 7gramůDroždí sušené
- 500gramůMouka polohrubá
- 2lžíceOlej olivový
- 275mililitrůVoda pitná
- 0,5lžičkaSůl
- 0,5lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
589 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
12 g
Sacharidy
99 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Příprava těsta: V míse smícháme mouku s droždím, cukrem, solí, olivovým olejem a vlažnou vodou. Vypracujeme těsto, vytvarujeme z něj kouli a dáme do mísy. Přikryjeme olejem potřenou folií a těsto necháme vykynout na dvojnásobek.
- 2Vykynuté těsto na pracovní desce rozdělíme na čtyři díly. Z každého vyválíme kolečko o průměru asi 20cm.
- 3V míse promícháme ricottu s oloupanými, nakrájenými rajčaty, nakrájenou mozzarellou, nasekaným česnekem, nakrájenými olivami, nakrájenými žampiony a s očištěnou, nakrájenou paprikou. Osolíme, opepříme a okořeníme oreganem.
- 4Na polovinu každého kolečka dáme 1/4 připravené náplně. Okraj těsta potřeme rozšlehaným vejcem, přeložíme, přimáčkneme a povrch také potřeme rozšlehaným vejcem.
- 5Calzone vložíme na plech vyložený pečícím papírem a pečeme v silně vyhřáté troubě asi 15 minut.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.