Calzone zeleninová

130 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
7 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Do misky nasypeme mouku, přidáme kvasnice, vývar, cukr, protlak a vypracujeme těsto. Poté těsto zpracujeme na vále, vložíme do čisté olejem vymazané mísy a necháme hodinu kynout.
  • 2
    Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme nasekanou cibuli 3 minuty. Vmícháme rozetřený česnek, špenát, rajčata, kukuřice a 4 minuty vaříme. Přidáme rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř.
  • 3
    Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme oválnou placku a průměru 18 cm.
  • 4
    Na polovinu každé placky dáme čtvrtinu náplně a navrch sýr. Placky přeložíme, okraje stlačíme k sobě a potřeme ušlehaným vejcem.
  • 5
    Na vymazaný plech položíme calzonu a v předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 220 stupňů Celsia.
  • 6
    Podáváme teplé.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.