Calzone zeleninová
130 min.
Ingredience
- 450gramůMouka pšeničná hrubá
- 2lžičkyDroždí
- 1lžičkaCukr moučkový
- 1,5decilitryVývar zeleninový
- 1kusVejce slepičí
- 1kusCibule
- 1stroužekČesnek
- 2lžíceRajčata loupaná (konzervovaná)
- 100gramůŠpenát listový čerstvý
- 3lžíceKukuřice cukrová nakládaná
- 1lžíceOregano sušené
- 50gramůMozzarella
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžíceOlej rostlinný
- 1,5decilitryProtlak rajčatový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
571 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
7 g
Sacharidy
106 g
Vláknina
5 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do misky nasypeme mouku, přidáme kvasnice, vývar, cukr, protlak a vypracujeme těsto. Poté těsto zpracujeme na vále, vložíme do čisté olejem vymazané mísy a necháme hodinu kynout.
- 2Rozehřejeme v pánvi olej a osmahneme nasekanou cibuli 3 minuty. Vmícháme rozetřený česnek, špenát, rajčata, kukuřice a 4 minuty vaříme. Přidáme rajčatový protlak, oregano, sůl a pepř.
- 3Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly a z každého vyválíme oválnou placku a průměru 18 cm.
- 4Na polovinu každé placky dáme čtvrtinu náplně a navrch sýr. Placky přeložíme, okraje stlačíme k sobě a potřeme ušlehaným vejcem.
- 5Na vymazaný plech položíme calzonu a v předehřáté troubě pečeme 30 minut při teplotě 220 stupňů Celsia.
- 6Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.