Campanelle se sardelkami a paprikami

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
596 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
24 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
6 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sardelky vykucháme, odtrhneme hlavičku a vyjmeme páteř, vyřízneme z nich plátky, omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky. Oloupeme česnek a cibuli a jemně nasekáme. Opereme bazalku a natrháme na kousky. Očistíme papriku, vykrojíme jádřinec, odstraníme bílou vnitřní dužinu, papriku omyjeme, osušíme a pokrájíme na kousky.
  • 2
    Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek, necháme v cedníku okapat, nahrubo pokrájíme. Olivy nakrájíme na kolečka a dáme stranou.
  • 3
    Do pánve nalijeme 5 lžic oleje, přidáme nasekanou cibuli a nasekaný česnek a osmažíme je tak, aby nestačily zhnědnout. Přidáme
  • 4
    pokrájenou papriku, krátce ji osmažíme, přidáme rajčata, špetku soli a špetku pepře a pokračujeme 8-10 minut za občasného zamíchání vařečkou.Úplně nakonec přidáme pokrájené olivy.
  • 5
    V nepřilnavé pánvi rozehřejeme zbývající olej a smažíme na něm 2-3 minuty pokrájené sardelky tak, aby se po obou stranách osmažily dozlatova. Osolíme je a opepreme špetkou mletého pepře. Mezitím
  • 6
    ve velkém hrnci přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme těstoviny. Jakmile budou al dente (poloměkké), scedíme je a promícháme s paprikovou a rajčatovou omáčkou. Vmícháme sardelky a natrhané lístky bazalky a horké podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.