Candát Meunière
20 min.
Ingredience
- 500gramůCandát obecný
- 1lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaSůl
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 2lžícePetržel - nať
- 2lžíceCitronová šťáva
- 80gramůOlej rostlinný
- 100gramůMáslo čerstvé
- 600gramůBrambory
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
479 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
39 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
4 g
Cukr
78 mg
Postup přípravy
- 1Oškrábané porce candáta zbavíme kostí, osolíme, opepříme a obalíme v hladké mouce. Osmažíme v oleji, přendáme na talíře, posypeme sekanou petrželkou, pokapeme citronovou šťávou a přelijeme rozehřátým máslem.
- 2Jako hlavní chod podáváme s vařenými bramborami, jako předkrm s pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.