Candát namodro
45 min.
Ingredience
- 1000gramůCandát obecný
- 2litryVoda pitná
- 1lžičkaSůl
- 2lžíceOcet kvasný lihový
- 100gramůZelenina kořenová
- 5kusůPepř černý celý
- 5kusůNové koření celé
- 1kusBobkový list
- 40gramůMáslo čerstvé
- 1kusPetržel - nať
- 1kusCitrony
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
191 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
9 g
Sacharidy
4 g
Vláknina
2 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného candáta osolíme a zavážeme do tenkého plátna.
- 2Do kastrolu vlijeme vodu s octem a solí, vložíme očištěnou, nakrájenou zeleninu, koření a zabaleného candáta. Vaříme asi 20 minut. Uvařeného candáta necháme v kastrolu vychladnout.
- 3Rybu opatrně vyjmeme z plátna a upravíme na mísu. Polijeme horkým máslem a ozdobíme plátky omytého citronu a snítkou petrželky.
- 4Podáváme s vařenými bramborami.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.