Candát s brokolicí
45 min.
Ingredience
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaMáslo čerstvé
- 100mililitrůVíno bílé
- 400gramůBrokolice
- 100gramůSýr Gruyére
- 1kusPaprika žlutá
- 200mililitrůSmetana 12% (konzumní)
- 50gramůOříšky piniové
- 800gramůCandát obecný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
420 kcal
Bílkoviny
32 g
Tuky
26 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
3 g
Cukr
857 mg
Postup přípravy
- 1Candáta omyjeme, osušíme a nakrájíme na porce. Pokapeme je citronovou šťávou, osolíme a opepříme. Rybu vložíme do máslem vymazané zapékací mísy a zalijeme vínem.
- 2Omytou brokolici povaříme ve vroucí osolené vodě. Okapanou brokolici nakrájíme na kousky, vmícháme piniové oříšky a směs rozdělíme na porce candáta. Posypeme nastrouhaným sýrem a pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 20 minut. Udržujeme teplé.
- 3Šťávu z candáta slijeme do pánve, přidáme očištěnou, na kostičky nakrájenou papriku, přilijeme smetanu a povaříme asi 5 minut. Omáčku rozmixujeme, osolíme a opepříme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.