Candát s kari omáčkou

60 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
36 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Šalotku oloupeme a pokrájíme na jemno. Porce ryby omyjeme, osušíme a osolíme. Lososa pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme, přidáme žloutky a zakysanou smetanu. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně jako pórek. K pokrájené mrkvi a pórku přimícháme polovinu kari koření, mletou papriku a cayenský pepř. Takto připravenou zeleninu přendáme na talíř.
  • 2
    Porce candáta potřeme lososovým pyré a stranou bez kůže obtiskneme do zeleniny na talíři, přitlačíme.
  • 3
    Olej rozpálíme a osmažíme na něm porce ryby se zeleninou. Opékáme 4 minuty z každé strany. Máslo rozpálíme a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme druhou polovinu kari, vývar a víno. Osolíme a opepříme, dochutíme rozmarýnem a necháme zredukovat na 1/4 objemu. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Porce ryby servírujeme přelité kari omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.