Candát s kari omáčkou
60 min.
Ingredience
- 400gramůCandát obecný
- 100gramůLosos - filety
- 2kusyVaječný žloutek slepičí
- 10mililitrůZakysaná smetana
- 60gramůMrkev kořen
- 100gramůPórek
- 1lžičkaKari koření
- 2špetkyPaprika mletá sladká
- 1špetkaPepř cayenský
- 1kusŠalotka
- 100mililitrůVývar rybí
- 50mililitrůVíno bílé
- 1lžičkaRozmarýn čerstvý
- 2špetkyPepř černý mletý
- 2špetkySůl
- 100mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 60mililitrůOlej olivový
- 30gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
460 kcal
Bílkoviny
19 g
Tuky
36 g
Sacharidy
14 g
Vláknina
1 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Šalotku oloupeme a pokrájíme na jemno. Porce ryby omyjeme, osušíme a osolíme. Lososa pokrájíme na menší kousky a rozmixujeme, přidáme žloutky a zakysanou smetanu. Mrkev očistíme a nakrájíme na nudličky, stejně jako pórek. K pokrájené mrkvi a pórku přimícháme polovinu kari koření, mletou papriku a cayenský pepř. Takto připravenou zeleninu přendáme na talíř.
- 2Porce candáta potřeme lososovým pyré a stranou bez kůže obtiskneme do zeleniny na talíři, přitlačíme.
- 3Olej rozpálíme a osmažíme na něm porce ryby se zeleninou. Opékáme 4 minuty z každé strany. Máslo rozpálíme a necháme na něm zesklovatět šalotku. Přidáme druhou polovinu kari, vývar a víno. Osolíme a opepříme, dochutíme rozmarýnem a necháme zredukovat na 1/4 objemu. Dochutíme solí a pepřem dle potřeby. Porce ryby servírujeme přelité kari omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.