Candát ve vývaru

60 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
34 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očištěného a vykuchaného candáta omyjeme, osolíme a opepříme.
  • 2
    Očistíme a na kroužky nakrájíme jarní cibulky. Polovinu dáme do břišní dutiny candáta.
  • 3
    Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Tymián, rozmarýn, petrželku omyjeme a vhodíme ji se zbylou jarní cibulkou, mrkví a bobkovým listem do hrnce. Podlijeme vývarem, bílým vínem, přidáme sůl, pepř a vaříme 10 minut.
  • 4
    Na 180 stupňů předehřejeme troubu, candáta vložíme do pekáče a přelijeme horkým vývarem. Zakrytou rybu pečeme 30 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
  • 5
    Vývar přecedíme a v otevřeném hrnci necháme třetinu odpařit. Přidáváme nakrájené máslo za stálého šlehání, dokud nebude krémová omáčka.
  • 6
    Candáta podáváme s máslovou omáčkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.