Candát ve vývaru
60 min.
Ingredience
- 1kilogramCandát obecný
- 2lžičkySůl
- 2lžičkyPepř bílý
- 6kusůCibulka jarní
- 2kusyMrkev kořen
- 1špetkaTymián čerstvý
- 1špetkaRozmarýn čerstvý
- 2lžícePetržel - nať
- 1kusBobkový list
- 0,25litrVíno bílé
- 0,25litrVývar zeleninový
- 1lžičkaPepř černý celý
- 150gramůMáslo čerstvé
- 1lžíceCitronová šťáva
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
520 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
34 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
5 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Očištěného a vykuchaného candáta omyjeme, osolíme a opepříme.
- 2Očistíme a na kroužky nakrájíme jarní cibulky. Polovinu dáme do břišní dutiny candáta.
- 3Mrkev očistíme a nakrájíme na kolečka. Tymián, rozmarýn, petrželku omyjeme a vhodíme ji se zbylou jarní cibulkou, mrkví a bobkovým listem do hrnce. Podlijeme vývarem, bílým vínem, přidáme sůl, pepř a vaříme 10 minut.
- 4Na 180 stupňů předehřejeme troubu, candáta vložíme do pekáče a přelijeme horkým vývarem. Zakrytou rybu pečeme 30 minut. Vyjmeme a necháme na teplém místě.
- 5Vývar přecedíme a v otevřeném hrnci necháme třetinu odpařit. Přidáváme nakrájené máslo za stálého šlehání, dokud nebude krémová omáčka.
- 6Candáta podáváme s máslovou omáčkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.