Canelloni se špenátem
30 min.
Ingredience
- 500gramůŠpenát listový čerstvý
- 100gramůŠunka od kosti
- 130gramůMozzarella
- 5gramůOregano čerstvé
- 150gramůRicotta
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 10gramůMáslo čerstvé
- 1kusVaječný žloutek slepičí
- 50gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 5lžicOlej olivový
- 80gramůJíška instantní
- 200gramůCannelloni
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
655 kcal
Bílkoviny
27 g
Tuky
37 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
3 g
Cukr
747 mg
Postup přípravy
- 1Nakrájíme šunku na proužky. Mozarellu necháme okapat a nakrájíme na kostky.
- 2Opereme oregano a jemně posekáme. Oloupeme a rozmačkáme stroužky česneku. Ricottu a mozzarellu smícháme s nasekaným špenátem, šunkou, oreganem a česnekem. Silně ochutíme solí a pepřem. Předehřejeme troubu na 250 °C.
- 3Těstoviny naplníme směsí špenátu a šunky. Potom rovnoměrně
- 4vymažeme ohnivzdorný pekáček máslem.
- 5Naskládáme canelloni do pekáčku. Žloutek rozkvedláme s pecorinem, olejem a bešamelem a směs rovnoměrně přelijeme přes těstoviny. Ochutíme solí a pepřem. Zapékáme zhruba 20 minut dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.