Cannelloni plněné kuřecí směsí
60 min.
Ingredience
- 250gramůCannelloni
- 200mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 200gramůKuřecí prsa
- 250gramůRajčata
- 100gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler řapíkatý
- 100gramůPetržel kořen
- 100gramůCibule
- 30gramůOlivy černé
- 30gramůSýr Parmezán
- 30mililitrůOlej olivový
- 30mililitrůVíno bílé
- 3špetkyProvensálské koření
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
597 kcal
Bílkoviny
24 g
Tuky
30 g
Sacharidy
59 g
Vláknina
3 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Zeleninu a cibuli očistíme a pokrájíme na drobné kousky. Maso pokrájíme najemno. Zapékací mísu vymažeme máslem. Smetanu smícháme s olivami, strouhaným parmezánem a rajčaty.
- 2Olej rozpálíme a přidáme pokrájenou zeleninu a cibuli, vše restujeme dozlatova. Poté vmícháme pokrájené maso a restujeme dalších 8 minut. Přilijeme víno, přidáme provensálské koření a necháme prohřát. Takto připravenou směs odstavíme z plotny, necháme vychladnout, osolíme a opepříme dle potřeby a poté plníme do cukrářského sáčku, pomocí kterého naplníme neuvařené těstoviny masovou směsí. Plněné cannelloni naskládáme do zapékací mísy.
- 3Vše přelijeme rajčatovou omáčkou a dáme péct na 25 minut při 180°C.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.