Cannelloni plněné sýrem a šunkou v rajčatové omáčce

105 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
25 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V hlubším rendlíku na oleji restujeme na mírném plameni pokrájenou cibuli s česnekem. Po 5 minutách vsypeme posekanou bazalku, rajčatový protlak, konzervovaná rajčata i s nálevem, směs opepříme, osolíme a zvolna vaříme zhruba 1/2 hodiny do zhoustnutí.
  • 2
    V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a vysušíme.
  • 3
    Rovněž si připravíme náplň do cannelloni. Ricottu utřeme v misce s vejcem, solí, pepřem a přidáme šunku nakrájenou na drobné kostičky.
  • 4
    Cannelloni lžičkou naplníme a v jedné vrstvě je poskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Těstoviny přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě předehřáté na teplotu 200°C asi 1/2 hodiny, dokud těstoviny nezezlátnou. Ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.