Cannelloni plněné sýrem a šunkou v rajčatové omáčce
105 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 800gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 350gramůCannelloni
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 220gramůSýr Ricotta
- 60gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 1lžíceBazalka
- 1kusVejce slepičí
- 120gramůŠunka dušená
- 2stroužkyČesnek
- 2lžíceOlej olivový
- 1lžíceProtlak rajčatový
- 0,5lžičkaSůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
663 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
25 g
Sacharidy
83 g
Vláknina
3 g
Cukr
7 g
Postup přípravy
- 1V hlubším rendlíku na oleji restujeme na mírném plameni pokrájenou cibuli s česnekem. Po 5 minutách vsypeme posekanou bazalku, rajčatový protlak, konzervovaná rajčata i s nálevem, směs opepříme, osolíme a zvolna vaříme zhruba 1/2 hodiny do zhoustnutí.
- 2V mezičase v osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme a vysušíme.
- 3Rovněž si připravíme náplň do cannelloni. Ricottu utřeme v misce s vejcem, solí, pepřem a přidáme šunku nakrájenou na drobné kostičky.
- 4Cannelloni lžičkou naplníme a v jedné vrstvě je poskládáme do máslem vymazané zapékací mísy. Těstoviny přelijeme rajčatovou omáčkou, posypeme strouhaným sýrem a pečeme v troubě předehřáté na teplotu 200°C asi 1/2 hodiny, dokud těstoviny nezezlátnou. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.