Cannelloni s brokolicí

50 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
34 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Brokolici očistíme, omyjeme a osušíme. Natrháme ji na jednotlivé růžičky. Mrkev opláchneme, oloupeme, omyjeme od nečistot, překrojíme podélně na třetiny a nadrobno pokrájíme.
  • 2
    Očistíme a omyjeme pórek, rozkrájíme na nudličky. Připravíme pánev, v ní rozpálíme olivový olej, přidáme brokolici, mrkev i pórek a za stálého míchání 5 minut podusíme.
  • 3
    Pánev se zeleninou odstavíme ze sporáku, k zelenině přidáme kysanou smetanu, vejce a dobře promícháme. Směs dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou.
  • 4
    Předehřejeme troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC). Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla, zaprášíme moukou, trochu osmahneme a podlijeme mlékem. Necháme projít varem a dochutíme solí, muškátovým oříškem i citronovou šťávou.
  • 5
    Nízkou zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, na dno nalijeme část omáčky.
  • 6
    Cannelloni spaříme ve vroucí vodě, poté je vložíme do studené vody. Takto připravené canelloni naplníme zeleninou a vkládáme do formy. Vše přelijeme zbylou omáčkou a posypeme nastrouhaným Eidamem. Vložíme do střední části vyhřáté trouby, zapékáme 20 - 25 minut.
  • 7
    Pažitku opláchneme, osušíme a nasekáme. Hotové cannelloni vyjmeme z trouby, upravíme na talíře, podáváme posypané pažitkou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.