Cannelloni s brokolicí
50 min.
Ingredience
- 1,5litryVoda pitná
- 300gramůBrokolice
- 300gramůMrkev kořen
- 1kusPórek
- 100gramůZakysaná smetana
- 2kusyVejce slepičí
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceCitronová šťáva
- 3lžíceMáslo čerstvé
- 3lžíceMouka pšeničná T 400
- 500mililitrůMléko polotučné
- 100gramůSýr Eidam cihla 45%
- 4lžícePažitka
- 200gramůCannelloni
- 2lžíceOlej olivový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
678 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
34 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
6 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Brokolici očistíme, omyjeme a osušíme. Natrháme ji na jednotlivé růžičky. Mrkev opláchneme, oloupeme, omyjeme od nečistot, překrojíme podélně na třetiny a nadrobno pokrájíme.
- 2Očistíme a omyjeme pórek, rozkrájíme na nudličky. Připravíme pánev, v ní rozpálíme olivový olej, přidáme brokolici, mrkev i pórek a za stálého míchání 5 minut podusíme.
- 3Pánev se zeleninou odstavíme ze sporáku, k zelenině přidáme kysanou smetanu, vejce a dobře promícháme. Směs dochutíme solí, pepřem, muškátovým oříškem a citronovou šťávou.
- 4Předehřejeme troubu na 200ºC (horkovzdušnou troubu na 180ºC). Na pánvi rozpálíme 2 lžíce másla, zaprášíme moukou, trochu osmahneme a podlijeme mlékem. Necháme projít varem a dochutíme solí, muškátovým oříškem i citronovou šťávou.
- 5Nízkou zapékací mísu vymažeme zbylým máslem, na dno nalijeme část omáčky.
- 6Cannelloni spaříme ve vroucí vodě, poté je vložíme do studené vody. Takto připravené canelloni naplníme zeleninou a vkládáme do formy. Vše přelijeme zbylou omáčkou a posypeme nastrouhaným Eidamem. Vložíme do střední části vyhřáté trouby, zapékáme 20 - 25 minut.
- 7Pažitku opláchneme, osušíme a nasekáme. Hotové cannelloni vyjmeme z trouby, upravíme na talíře, podáváme posypané pažitkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.