Cannelloni se sýrem ricotta a konzervovaným tuňákem
85 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 100gramůHouby čerstvé
- 4lžíceKopr čerstvý
- 1lžičkaPepř černý celý
- 1stroužekČesnek
- 40gramůSýr Parmezán
- 425gramůTuňák v oleji
- 250gramůSýr Ricotta
- 2lžíceMouka pšeničná hladká
- 1lžičkaCitronová šťáva
- 250mililitrůJogurt nízkotučný
- 1lžíceOlej olivový
- 250gramůCannelloni
- 2lžíceMargarín
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
707 kcal
Bílkoviny
55 g
Tuky
28 g
Sacharidy
61 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejprve připravíme suroviny pro náplň a na omáčku. Oloupanou cibuli nakrájíme na tenké plátky, směs čerstvých hub na kostičky, nasekáme čerstvý kopr, umeleme pepř, prolisujeme stroužek česneku a nastrouháme sýr parmezán.
- 2Potom připravíme náplň do těstovinových trubek cannelloni. V teflonové pánvi osmahneme cibuli s česnekem, pak přidáme houby, spolu asi 4 minuty restujeme, odložíme a necháme vychladnout. Otevřeme konzervu tuňáka ve vlastní šťávě, šťávu odlijeme a odložíme a maso v misce vidličkou rozmačkáme. Přimícháme sýr ricotta, přidáme houby s cibulí, dvě lžíce sekaného kopru, podle chuti pepř, vše spolu dobře promícháme.
- 3Dále připravíme omáčku. V menší pánvi na rozehřátém margarinu 1 minutu smažíme mouku, zalijeme ji tekutinou z tuňáka (potřebujeme jí 125 ml) s citronovou šťávou a vaříme do zhoustnutí. Omáčku necháme vychladnout a pak do ní vmícháme nízkotučný bílý jogurt, podle chuti opepříme a vyšleháme.
- 4Nakonec rozbalíme balíček cannelloni, trubky pomocí zdobícího sáčku s velkou trubičkou naplníme náplní a složíme je do olejem vytřené velké zapékací mísy. Canelloni v zapékací míse zalijeme omáčkou, posypeme strouhaným parmezánem a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Při této teplotě těstoviny zapékáme 30 minut, až povrch zhnědne.
- 5Porce servírujeme posypané zbylým sekaným koprem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.