Cannelloni zapečené s masem
45 min.
Ingredience
- 1gramPepř černý mletý
- 2gramyOregano sušené
- 2stroužkyČesnek
- 100gramůŠunka dušená
- 30gramůMáslo čerstvé
- 400gramůMaso mleté - mix
- 300gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 120gramůMozzarella
- 80mililitrůBešamel
- 300gramůCannelloni
- 20gramůSůl
- 2500mililitrůVoda pitná
- 40gramůOlej olivový extra panenský
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
810 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
49 g
Sacharidy
63 g
Vláknina
1 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Do většího hrnce nalijeme vodu, osolíme a přivedeme k varu. Přisypeme těstoviny a ihned promícháme. Na mírném ohni zvolna vaříme 10 minut. Během varu těstoviny občas promícháme, aby se nelepily. Uvařené těstoviny scedíme, propláchneme studenou vodou a necháme okapat.
- 2Česnek prolisujeme, šunku nakrájíme na kostičky, rajčata scedíme, mozzarellu nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme česnek se šunkou, osmahneme, přidáme mleté maso, podusíme ve vlastní šťávě až do vysmahnutí na tuk. Přidáme rajčata, sůl, pepř, oregano a dusíme asi 15 minut. Cannelloni naplníme masovou směsí, pekáček vymažeme máslem, vyskládáme do něj cannelloni, poklademe plátky mozzarelly, podlijeme bešamelem a pečeme ve vyhřáté troubě zhruba 15 minut. Plněné těstoviny upravíme na talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.