Capellini s cuketou
35 min.
Ingredience
- 2kusyCibule
- 3kusyCuketa
- 50gramůSýr Feta
- 1kusRajčata
- 4litryVoda pitná
- 3lžíceOlej olivový
- 400gramůTěstoviny Capellini
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1stroužekČesnek
- 1lžičkaSůl
- 0,25litrVývar zeleninový
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
429 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
11 g
Sacharidy
68 g
Vláknina
8 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Cukety opereme a neoloupané je nakrájíme na hranolky asi 1 cm silné. Jarní cibulky očistíme a nakrájíme na 3 cm dlouhé kousky. Česnek oloupeme a nasekáme najemno, sýr nastrouháme nebo rozdrobíme. Rajče omyjeme a nakrájíme na čtvrtky, dužinu bez semínek a tekutiny nakrájíme na drobno.
- 2V pánvi rozehřejeme olej a vložíme cuketu, dusíme asi 10 minut, až lehce zezlátne. Pak přidáme cibuli, česnek a ještě asi minutu podusíme. Přilijeme vývar a necháme přejít varem, pak hrnec odstavíme a necháme v teple.
- 3Těstoviny uvaříme v osolené vodě, doměkka. Slijeme a necháme dobře okapat. Dáme do větší mísy, promícháme se zeleninou, osolíme, opepříme a posypeme sýrem a kostičkami rajčete. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.