Carbonnade po vlámsku
150 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 675gramůHovězí maso zadní
- 280mililitrůPivo tmavé 12% 4,0% obj.
- 280mililitrůVoda pitná
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1špetkaCukr krupice
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 30gramůMouka pšeničná hladká T 650
- 1stroužekČesnek
- 1kusBageta
- 2lžíceOlej stolní
- 1lžičkaHořčice
- 0,5lžičkaOcet vinný červený
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
334 kcal
Bílkoviny
31 g
Tuky
8 g
Sacharidy
32 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Do velké pánve nalijeme olej, maso nakrájíme na 5 cm kousky a z obou stran rychle orestujeme. Opečené maso vyjmeme, snížíme teplotu, přidáme na proužky pokrájenou cibuli. Smažíme, dokud se cibule nezbarví do hněda. Přidáme mouku, utřený česnek, horkou vodu a černé pivo.
- 2Vložíme svazeček bylinek, osolíme, opepříme, přisypeme cukr, muškátový oříšek a ocet. Přivedeme k varu. Směs přendáme do zapékací nádoby, přidáme maso, zakryjeme a pečeme v předehřáté troubě na 160°C asi 2 až 2 a půl hodiny.
- 3Patnáct minut před podáváním odebereme z povrchu pokrmu tuk a uschováme ho. Kousky bagety potřeme hořčicí, na každý dáme kousek tuku z pokrmu.
- 4Bagety umístíme na vršek masové směsi a lehce zatlačíme. 15 - 20 minut pečeme odkryté, až se bagety opečou do křupava. Ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.