Carpaccio z červené řepy
55 min.
Ingredience
- Dresink
- 1špetkaSůl
- 50gramůKaviár
- 30gramůKřen
- 40gramůOřechy vlašské
- 150gramůZakysaná smetana
- 600gramůČervená řepa
- 1lžičkaPažitka
- 1lžičkaKopr čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
315 kcal
Bílkoviny
8 g
Tuky
24 g
Sacharidy
19 g
Vláknina
5 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Červenou řepu vaříme v osolené vodě asi 40 minut, zchladíme a oloupeme. Ořechy nasekáme nahrubo, křen oloupeme a nakrájíme najemno nebo nastrouháme.
- 2Z octa, soli, čerstvě mletého pepře a ořechového oleje vymícháme zálivku.
- 3Červenou řepu nakrájíme na velmi tenké plátky, škrabkou nebo kráječem. Plátky dáme na talíře a zakapeme zálivkou. Ozdobíme malými kopečky smetany s kaviárem.
- 4Bylinky omyjeme, nastříháme nebo natrháme a použijeme na ozdobu carpaccia. Na závěr posypeme ořechy a křenem, dle chuti můžeme přidat ještě kopr.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.