Carské kuře
45 min.
Ingredience
- 1200gramůKuře
- 20gramůZázvor celý
- 2lžičkyCitronová kůra
- 70gramůJogurt bílý
- 50mililitrůOlej olivový
- 60gramůCibule
- 1lžíceKari koření
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1lžičkaKoriandr mletý
- 1lžičkaPaprika mletá sladká
- 5gramůSkořice celá
- 1lžičkaSůl
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
788 kcal
Bílkoviny
57 g
Tuky
58 g
Sacharidy
6 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Kuře nasekáme na porce, každý kus do hloubky třikrát nebo čtyřikrát nařízneme. Masem vyložíme pekáč. Smícháme zbylé suroviny a směsí maso důkladně potřeme. Potom je přikryjeme a vložíme na půl hodiny do chladničky. Několikrát je obrátíme a občas potřeme marinádou.
- 2Do pekáče vložíme maso kostí nahoru. Dáme je na 15 minut péct do trouby předehřáté na 200 °C a až mírně zhnědne, obrátíme je
- 3a potřeme marinádou. Pečeme dalších 15 minut, po 7 minutách maso znovu potřeme. Maso je hotové, když je upečené dozlatova a pokud do něj píchneme jehlou, vytéká z něj čirá šťáva.
- 4Podáváme horké.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.