Casarecce se sardelemi po sicilsku
60 min.
Ingredience
- 30gramůOříšky piniové
- 2kusyFenykl sladký - hlíza
- 1kusCibule
- 2kusyCibulka jarní
- 1kusPaprika červená
- 1kusRajčata
- 1gramŠafrán
- 10gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 4,5litryVoda pitná
- 1decilitrOlej olivový jedlý
- 350gramůSardellen filets
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Očistíme a oloupeme hlízy fenyklu a dáme vařit do osolené vody, dokud mírně nezměknou. Po mírné zchlazení fenykly nakrájíme na proužky. Trochu vývaru z fenyklu si schováme na později.
- 2Během vaření fenyklu pokapeme sardele citrónovou šťávou.
- 3Nakrojíme rajčeti slupku křížem, spaříme, rychle zchladíme,oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme papriku, podélně rozkrojíme, vyčistíme od semínek a bílé dužiny, důkladně opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
- 4Rozpálíme olivový olej na pánvi, vhodíme veškerou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme rajče s paprikou, krátce opečeme. Přidáme 2 lžíce fenyklového vývaru, proužky fenyklu, piniová semena a šafrán. Dle chutí osolíme a opepříme.
- 5Přivedeme k varu nejméně 4 litry osolené vody ve velkém hrnci a přidáme těstoviny, které uvaříme na skus podle návodu na obalu.
- 6Opečeme sardele na pánvi s olivovým olejem po obou stranách.
- 7Slijeme těstoviny, necháme na sítu vykapat a vrátíme do hrnce, kde promícháme se zeleninovou směsí. Rozdělíme na předehřáté talíře, navrch položíme rybu a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.