Casarecce se sardelemi po sicilsku

60 min.
Itálie
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
309 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
30 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Očistíme a oloupeme hlízy fenyklu a dáme vařit do osolené vody, dokud mírně nezměknou. Po mírné zchlazení fenykly nakrájíme na proužky. Trochu vývaru z fenyklu si schováme na později.
  • 2
    Během vaření fenyklu pokapeme sardele citrónovou šťávou.
  • 3
    Nakrojíme rajčeti slupku křížem, spaříme, rychle zchladíme,oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očistíme papriku, podélně rozkrojíme, vyčistíme od semínek a bílé dužiny, důkladně opláchneme a nakrájíme na menší kousky. Oloupeme cibuli a jemně nasekáme. Jarní cibulku nakrájíme na kolečka.
  • 4
    Rozpálíme olivový olej na pánvi, vhodíme veškerou cibuli, necháme zesklovatět a přidáme rajče s paprikou, krátce opečeme. Přidáme 2 lžíce fenyklového vývaru, proužky fenyklu, piniová semena a šafrán. Dle chutí osolíme a opepříme.
  • 5
    Přivedeme k varu nejméně 4 litry osolené vody ve velkém hrnci a přidáme těstoviny, které uvaříme na skus podle návodu na obalu.
  • 6
    Opečeme sardele na pánvi s olivovým olejem po obou stranách.
  • 7
    Slijeme těstoviny, necháme na sítu vykapat a vrátíme do hrnce, kde promícháme se zeleninovou směsí. Rozdělíme na předehřáté talíře, navrch položíme rybu a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.