Cassoulet s klobáskou
200 min.
Ingredience
- 140gramůVepřová kůže
- 140gramůAnglická slanina
- 300gramůklobása česneková
- 600gramůFazole černé
- 1kusCeler řapíkatý
- 1kusCibule
- 1kusMrkev kořen
- 6stroužkůČesnek
- 2kusyRajčata
- 25gramůHusí sádlo
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 1lžičkaSůl
- 1lžičkaPepř černý mletý
- 1kusHřebíček
- 2lžičkyCitronová šťáva
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
668 kcal
Bílkoviny
42 g
Tuky
26 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
17 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Vepřovou kůži nakrájíme na kostičky. Nejlépe toho dosáhnete tak, že si připravíte velmi ostrý nůž a kůži zarolujete jako štrúdl. Pak ho nakrájíme na tenké plátky a ty pak na kostičky velké 1 cm.
- 2Fazole jsme si namočili den předem. Nyní je slijeme, přidáme k nim vepřovou kůži a slaninu a zalijeme vodou tak, aby bylo vše potopené. Přivedeme k varu a vaříme 20 minut. Poté slijeme.
- 3Jeden řapík celeru nakrájíme na kostičky spolu s cibulí a mrkví. Česnekové stroužky oloupeme, ale necháme je v celku. Každé rajče nakrájíme na osm skrojků.
- 4Na husím sádle opékáme celer, cibuli, mrkev a česnek asi 5 minut. Přidáme rajčata a bouquet garni a pomalu necháme zkaramelizovat. Trvá to asi pět minut.
- 5Poté přidáem klobásy, fazole, vepřovou kůži a slaninu a zalijeme 1,2 l vody. Přivedeme k varu, osolíme, opepříme, přidáme hřebíček a citronovou šťávu.
- 6Poté vše dáme do trouby vyhřáté na 120 °C. Pečeme 2 hodiny – každou hodinu promícháme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.