Cavatappi s treskou

40 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Sušené houby nasypeme do misky s trochou vlažné vody a necháme je nabobtnat. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek a nahrubo je nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a cibuli, očistíme celer, oškrábeme mrkev, všechnu zeleninu a jemně nasekáme.
  • 2
    Stáhneme z tresky kůži, vykostíme ji a nahrubo pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli, mrkev, celer a česnek tak, aby nezhnědly. Přidáme nabobtnalé a nasekané houby a krátce je osmažíme.
  • 3
    Přidáme pokrájenou tresku a za občasného zamíchání ji 2-3 minuty smažíme. Přidáme pokrájená rajčata, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a při střední teplotě vše ještě 15-20 minut dusíme.
  • 4
    Mezitím v nepřilnavé pánvi lehce nasucho opražíme piniová semínka. V hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je, promícháme s připravenou omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a opraženými piniovými semínky a hotový pokrm horký podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.