Cavatappi s treskou
40 min.
Ingredience
- 60gramůMrkev kořen
- 350gramůTěstoviny Cavatappi
- 300gramůTreska aljašská
- 10gramůHouby sušené
- 60gramůCibule
- 50gramůCeler řapíkatý
- 20gramůMuškátový oříšek
- 40gramůPetržel - nať
- 60mililitrůOlej olivový
- 5gramůPepř černý mletý
- 5gramůSůl
- 1kusČesnek
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
253 kcal
Bílkoviny
16 g
Tuky
17 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
3 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Sušené houby nasypeme do misky s trochou vlažné vody a necháme je nabobtnat. Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme je, zbavíme semínek a nahrubo je nasekáme. Oloupeme stroužek česneku a cibuli, očistíme celer, oškrábeme mrkev, všechnu zeleninu a jemně nasekáme.
- 2Stáhneme z tresky kůži, vykostíme ji a nahrubo pokrájíme. V pánvi rozehřejeme olej a osmažíme na něm nasekanou cibuli, mrkev, celer a česnek tak, aby nezhnědly. Přidáme nabobtnalé a nasekané houby a krátce je osmažíme.
- 3Přidáme pokrájenou tresku a za občasného zamíchání ji 2-3 minuty smažíme. Přidáme pokrájená rajčata, špetku soli a špetku čerstvě mletého pepře a při střední teplotě vše ještě 15-20 minut dusíme.
- 4Mezitím v nepřilnavé pánvi lehce nasucho opražíme piniová semínka. V hrnci uvaříme těstoviny. Scedíme je, promícháme s připravenou omáčkou, posypeme nasekanou petrželkou a opraženými piniovými semínky a hotový pokrm horký podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.