Cavatappi se štěrbákem

35 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
6 g
Cukr
748 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Štěrbák nakrájíme na silnější nudličky a necháme je ponořené v míse s vodou.
  • 2
    Česnek smáčkneme a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme štěrbák, zamícháme, aby se chutě spojily, mírně osolíme a pod pokličkou podusíme 5 minut. Přidáme omyté černé olivy a trošku vody, přikryjeme a podusíme. Papriku nakrájenou na malé kostičky orestujeme v trošce olivového oleje a provoníme nadrobno nasekaným tymiánem.
  • 3
    Těstoviny uvaříme „al dente" a krátce dovaříme s paprikami, přidáme štěrbák a opepříme.
  • 4
    Omáčku necháme dobře vsáknout, cavatappi podáváme posypané slanou ricottou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.