Cavatappi se štěrbákem
35 min.
Ingredience
- 1kusŠtěrbák zahradní
- 400gramůTěstoviny Cavatappi
- 1kusPaprika červená
- 30mililitrůOlej olivový extra panenský
- 5gramůTymián čerstvý
- 5gramůSůl
- 5gramůPepř černý mletý
- 80gramůRicotta
- 1stroužekČesnek
- 120gramůOlivy černé
- 4litryVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
159 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
13 g
Sacharidy
9 g
Vláknina
6 g
Cukr
748 mg
Postup přípravy
- 1Štěrbák nakrájíme na silnější nudličky a necháme je ponořené v míse s vodou.
- 2Česnek smáčkneme a necháme na oleji zesklovatět. Přidáme štěrbák, zamícháme, aby se chutě spojily, mírně osolíme a pod pokličkou podusíme 5 minut. Přidáme omyté černé olivy a trošku vody, přikryjeme a podusíme. Papriku nakrájenou na malé kostičky orestujeme v trošce olivového oleje a provoníme nadrobno nasekaným tymiánem.
- 3Těstoviny uvaříme „al dente" a krátce dovaříme s paprikami, přidáme štěrbák a opepříme.
- 4Omáčku necháme dobře vsáknout, cavatappi podáváme posypané slanou ricottou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.