Cazuola
115 min.
Ingredience
- 800gramůVepřová uzená plec
- 50mililitrůOlej olivový
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 200gramůZelí hlávkové bílé
- 150gramůMrkev kořen
- 100gramůCeler bulvový
- 50gramůPórek
- 10gramůSůl
- 6gramůPepř černý mletý
- 2decilitryVíno červené
- 3decilitryVývar zeleninový
- 3gramyMuškátový oříšek
- 300gramůBrambory
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
455 kcal
Bílkoviny
25 g
Tuky
29 g
Sacharidy
21 g
Vláknina
4 g
Cukr
3 g
Postup přípravy
- 1Uzenou plec namočíme předem na dvě hodiny do studené vody, aby pustilo sůl. Po dvou hodinách slijeme a osušíme utěrkou. Zatím si oloupeme a na proužky nakrájíme mrkev, pórek a zelí, celer a cibuli očistíme a nakrájíme na malé kostičky.
- 2Na velké pánvi na rozpáleném oleji zprudka opečeme maso ze všech stran a vyjmeme na talíř. Na výpeku osmahneme cibuli a prolisovaný česnek, zalijeme vínem a krátce povaříme. Přidáme celer, mrkev, pórek, zelí a maso, opepříme, osolíme, ochutíme muškátovým oříškem, zalijeme vývarem a zakryté necháme dusit na mírném ohni 40 minut. Zatím si oloupeme brambory a nakrájíme je na kostky, poté je přidáme ke směsi v pánvi a společně dodusíme dalších 40 minut. Podáváme teplé.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.