Čekankové závitky
55 min.
Ingredience
- 60gramůCibule
- 150gramůVepřové maso mleté
- 1kusVejce slepičí
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 6gramůPetržel - nať
- 20gramůStrouhanka
- 150mililitrůVíno bílé
- 150mililitrůHovězí vývar základní
- 100gramůAnglická slanina
- 2špetkySůl
- 2špetkyPepř černý mletý
- 4kusyČekanka
- 20mililitrůCitronová šťáva
- 20gramůMáslo čerstvé
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
336 kcal
Bílkoviny
13 g
Tuky
25 g
Sacharidy
8 g
Vláknina
2 g
Cukr
1 g
Postup přípravy
- 1Čekanky omyjeme a zbavíme košťálů. Poté je rozpůlíme a vyjmeme srdíčka. Srdíčka osolíme, pokapeme citrónovou šťávou a jejich listy nakrájíme na nudličky.
- 2Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme zpěnit na rozpáleném másle. Potom k ní přisypeme pokrájené listy čekanek a necháme 2 minuty smažit. Pak přimícháme mleté maso, vejce a strouhanku, osolíme, opepříme, přidáme muškátový oříšek a sekanou petržel. Vzniklou směsí naplníme vždy jednu polovinu čekanky a druhou polovinu k ní přiklopíme.
- 3Každou plněnou čekanku obalíme třemi proužky slaniny a přendáme do máslem vymazaného pekáčku. Necháme péct při 200°C. Po pěti minutách pečení podlijeme čekanky vínem smíchaným s vývarem. Pečeme dalších 25 minut, přičemž závitky občas přelijeme výpekem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.