Čekankový salát s fetou
25 min.
Ingredience
- Zálivka
- 4lžíceOlej olivový
- 1lžíceCitronová šťáva
- 2lžičkyMed včelí
- 1špetkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaTymián čerstvý
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
224 kcal
Bílkoviny
5 g
Tuky
17 g
Sacharidy
18 g
Vláknina
3 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Zálivku připravíme tak, že smícháme olej, citronovou šťávu, med, tymián, sůl a pepř.
- 2Hroznové víno omyjeme, bobule překrojíme. Ledový salát, čekanku a rukolu omyjeme, listy natrháme na větší kousky. Dáme do salátové mísy a smícháme s bobulemi hroznového vína a polovinou zálivky. Na pánvi rozpálíme olej a kostičky fety na něm ze všech stran opečeme.
- 3Salát rozdělíme na připravené talíře, zalijeme zbytkem zálivky, navrch dáme opečené kostky sýra, ozdobíme tymiánem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.