Celerové balíčky na bílém víně

55 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celerové řapíky očistíme, odstraníme tuhá vlákna, nakrájíme na stejně silné tyčinky dlouhé cca 10cm.
  • 2
    Do hrnce nalijeme vodu, přidáme špetku soli, hřebíček, bobkový list a několik zrnek pepře, vložíme celerové tyčinky a povaříme cca 4min. Poté slijeme a necháme na tácu vychladnout.
  • 3
    Z tyčinek připravíme 12 balíčků a převážeme je několika stébly pažitky.
  • 4
    Mrkev, šalotku a slaninu nakrájíme na kostičky a ve vysokém hrnci orestujeme na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem, vložíme celerové balíčky, zakryjeme, snížíme teplotu a cca 15-20min podusíme, dokud se tekutina neodpaří. Mezitím jednou obrátíme.
  • 5
    Balíčky podáváme teplé, se zeleninou a slaninou.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.