Celerové balíčky na bílém víně
55 min.
Ingredience
- 1kusHřebíček
- 1kusBobkový list
- 1špetkaSůl
- 2lžíceOlej olivový
- 1špetkaPepř černý celý
- 400mililitrůVíno bílé
- 1hrstPažitka
- 60gramůSlanina vepřová
- 700gramůCeler řapíkatý
- 40gramůŠalotka
- 80gramůMrkev kořen
- 1litrVoda pitná
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
227 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
10 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
4 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Celerové řapíky očistíme, odstraníme tuhá vlákna, nakrájíme na stejně silné tyčinky dlouhé cca 10cm.
- 2Do hrnce nalijeme vodu, přidáme špetku soli, hřebíček, bobkový list a několik zrnek pepře, vložíme celerové tyčinky a povaříme cca 4min. Poté slijeme a necháme na tácu vychladnout.
- 3Z tyčinek připravíme 12 balíčků a převážeme je několika stébly pažitky.
- 4Mrkev, šalotku a slaninu nakrájíme na kostičky a ve vysokém hrnci orestujeme na rozpáleném oleji. Podlijeme vínem, vložíme celerové balíčky, zakryjeme, snížíme teplotu a cca 15-20min podusíme, dokud se tekutina neodpaří. Mezitím jednou obrátíme.
- 5Balíčky podáváme teplé, se zeleninou a slaninou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.