Celerové placky s jablečnou smetanou
30 min.
Ingredience
- 3lžíceMouka pšeničná hladká T 650
- 100mililitrůOlej rostlinný
- 200gramůSmetana 12% (konzumní)
- 1kusPórek
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 400gramůCeler bulvový
- 100gramůBrambory
- 60gramůOřechy vlašské
- 1kusJablka
- 1kusCitrony
- 2kusyVejce slepičí
- 0,5lžičkaKari koření
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
550 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
44 g
Sacharidy
34 g
Vláknina
7 g
Cukr
11 g
Postup přípravy
- 1Z omytého citronu nastrouháme kůru a vymačkáme šťávu. Vmícháme 2 lžíce smetany.
- 2Oloupaná jablka nastrouháme, omytý pórek nakrájíme na kolečka. Obojí vmícháme do smetany, osolíme, opepříme a okořeníme kari kořením.
- 3Oloupaný celer nastrouháme nahrubo, oloupané brambory nastrouháme na jemno. Ořechy nasekáme. Celer, brambory a ořechy smícháme s vejci, moukou a citronovou kůrou, osolíme, opepříme.
- 4Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje, po lžících vkládáme těsto a trochu je přimáčkneme. Placky opékáme po každé straně asi 3 minuty do zlatova.
- 5Podáváme s připravenou jablečnou smetanou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.