Celerové řízky se sýrovou náplní
35 min.
Ingredience
- 100gramůMouka pšeničná hladká
- 2kusyVejce slepičí
- 2lžíceMáslo čerstvé
- 600gramůCeler bulvový
- 250mililitrůVíno bílé
- 250mililitrůVývar zeleninový
- 2lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaSůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 100gramůSýr Gouda 45%
- 2lžíceBylinky čerstvé - svazek
- 100gramůStrouhanka
- 2lžíceOlej rostlinný
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
499 kcal
Bílkoviny
17 g
Tuky
24 g
Sacharidy
43 g
Vláknina
4 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Celer oloupeme a nakrájíme na plátky silné 1 cm.
- 2Uvedeme do varu víno, vývar a citronovou šťávu, vložíme plátky celeru, povaříme 5 minut, vyjmeme a necháme okapat.
- 3Do každého plátku vodorovně nařízneme kapsu. Celer osolíme, opepříme a do kapsy vložíme plátek sýru.
- 4Naplněný celer postupně obalujeme v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a strouhance smíchané s nasekanými bylinkami.
- 5Na pánvi rozehřejeme máslo a olej a celerové řízky smažíme po obou stranách dozlatova.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.