Celerový nákyp se sardelovou omáčkou

80 min.
Evropa
Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Celer oloupeme a nadrobno nakrájíme. Povaříme jej v osolené vodě asi 15 minut a necháme okapat.
  • 2
    Celer rozmixujeme s moukou, nastrouhaným sýrem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Celerovým pyré naplníme 4 zapékací formičky o obsahu 100 ml vymazané máslem a nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Upečený nákyp necháme vychladnout.
  • 3
    Oloupaný česnek rozpůlíme a v mléce zvolna uvaříme doměkka. Máslo rozehřejeme s olejem a sardelové řezy na tuku prohřejeme. Rozmačkáme je vidličkou, přidáme rozmačkaný česnek, zakysanou smetanu a necháme přejít varem. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
  • 4
    Ještě teplý nákyp vyklopíme z formiček na talíře, obložíme sardelovou omáčkou a podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.