Celerový nákyp se sardelovou omáčkou
80 min.
Ingredience
- 2kusyVejce slepičí
- 400gramůCeler bulvový
- 1litrVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 2lžíceSýr Parmezán
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1špetkaMuškátový oříšek
- 1lžíceMáslo čerstvé
- 1lžíceOlej olivový
- 50gramůSardelové řezy
- 1lžíceZakysaná smetana
- 5lžicMléko polotučné
- 3stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
173 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
12 g
Sacharidy
5 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Celer oloupeme a nadrobno nakrájíme. Povaříme jej v osolené vodě asi 15 minut a necháme okapat.
- 2Celer rozmixujeme s moukou, nastrouhaným sýrem a vejci. Osolíme, opepříme a okořeníme muškátem. Celerovým pyré naplníme 4 zapékací formičky o obsahu 100 ml vymazané máslem a nákyp pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 40 minut. Upečený nákyp necháme vychladnout.
- 3Oloupaný česnek rozpůlíme a v mléce zvolna uvaříme doměkka. Máslo rozehřejeme s olejem a sardelové řezy na tuku prohřejeme. Rozmačkáme je vidličkou, přidáme rozmačkaný česnek, zakysanou smetanu a necháme přejít varem. Nakonec vmícháme nasekanou petrželku.
- 4Ještě teplý nákyp vyklopíme z formiček na talíře, obložíme sardelovou omáčkou a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.