Celerový salát mrkvi a cibulou
21 min.
Ingredience
- 2litryVoda pitná
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 2kusyCeler řapíkatý
- 2kusyMrkev kořen
- 1kusCibule
- 2stroužkyČesnek
- 2kusyPaprika červená
- Zálivka
- 250gramůJogurt bílý
- 100gramůZakysaná smetana
- 60gramůOlej olivový
- 12mililitrůOcet kvasný lihový
- 2špetkySůl
- 1špetkaPepř černý mletý
- 0,5lžíceCukr krupice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
267 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
20 g
Sacharidy
17 g
Vláknina
4 g
Cukr
8 g
Postup přípravy
- 1V kastrůlku přivedeme k varu 2 špetky osolené vody. Celer spolu s mrkvi oloupeme, celer nakrájíme na malé kostky, mrkev na tenká kolečka. Vložíme do vařící vody. Vaříme 5 - 6 minut, scedíme, necháme okapat a vychladnout, potom vše vložíme do misky. Mrkev má být křupavá a ne příliš měkká nebo rozvařená. Oloupanou cibuli a česnek spolu s paprikou nakrájíme na tenké proužky, přidáme do misky, posypeme pepřem, všechny suroviny promícháme.
- 2Kyselou smetanu, jogurt, olej ocet, sůl, pepř a cukr dobře prošleháme. Zálivkou zalijeme připravený salát, který ještě jednou promícháme. Hotový salát podle porci dáváme na jednotlivé talíře a podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.