Celerový salát s marinádou a ovčím sýrem
40 min.
Ingredience
- 8kusůPečivo pšeničné běžné máslové
- Marináda
- 1decilitrVoda pitná
- 0,5lžíceCukr krupice
- 0,5decilitrOcet kvasný lihový
- 3lžíceOlej olivový extra panenský
- Salát
- 500gramůCeler bulvový
- 2kusyŠalotka
- 2lžícePažitka
- 150gramůSýr ovčí tvrdý - Pecorino
- 0,5lžičkaPepř černý mletý
- 3špetkySůl
- Voda na vaření
- 1litrVoda pitná
- 0,5decilitrOcet kvasný lihový
- 0,5lžíceCukr krupice
- 3lžičkySůl
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
302 kcal
Bílkoviny
14 g
Tuky
17 g
Sacharidy
23 g
Vláknina
2 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Nejdříve si připravíme marinádu: Do misky dáme 1 dl vody, ve které rozpustíme 2 lžíce cukru, přilijeme 0,5 dl octa a přimícháme 3 lžíce oleje.
- 2Z omytého celeru odkrojíme 1/4, kterou si odložíme stranou. V hrnci si přivedeme k varu litr vody s 0,5 dl octa, 0,5 lžíci cukru a 0,5 lžičkou soli. Neoloupaný celer (3/4) vložíme do vroucí vody a vaříme ho asi 15-20 minut.
- 3Uvařený celer oloupeme, nakrájíme na hranolky silné asi 1 cm, dlouhé 3 cm. Dáme je do mísy. Syrovou 1/4 celeru oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle a přidáme k vařenému celeru. Šalotky očistíme, rozpůlíme, nakrájíme na tenké plátky a dáme do mísy. Omytou pažitku drobně pokrájíme. Sýr nakrájíme na malé kostičky a s pažitkou ho přidáme k celeru.
- 4Salát opepříme, osolíme podle chuti, přilijeme marinádu a dáme na 20-30 minut do chladničky odležet. Celerový salát podáváme samostatně nebo s čerstvým pečivem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 20. 7. 2017
Celerový salát s marinádou a ovčím sýrem
Výborný salát 😍