Celerový salát se sardinkami
30 min.
Ingredience
- 1kusCibule
- 400gramůCeler bulvový
- 1lžíceOcet kvasný lihový
- 1lžičkaSůl
- 1litrVoda pitná
- 1kusSardinky v oleji
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžícePetržel - nať
- 1lžíceCitronová šťáva
- 1lžičkaCukr krupice
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
182 kcal
Bílkoviny
12 g
Tuky
9 g
Sacharidy
15 g
Vláknina
4 g
Cukr
9 g
Postup přípravy
- 1Oloupaný celer rozčtvrtíme, uvaříme doměkka v osolené a octem okyselené vodě a nakrájíme na tenké plátky. Pokapeme je citronovou šťávou, opepříme, posypeme cukrem, promícháme a necháme proležet.
- 2Před podáváním upravíme celer na talířky, poklademe kousky sardinek bez kostí, posypeme drobně nakrájenou cibulí a pokapeme olejem ze sardinek. Každou porci ozdobíme nasekanou petrželkou.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.