Celozrnné špagety s bazalkou

40 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme, necháme okapat.
  • 2
    V kastrole rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem. Pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
  • 3
    Nakonec do směsi vmícháme omytou, jemně nasekanou bazalku.
  • 4
    Špagety vložíme do omáčky, dobře promícháme. Pokrm posypeme mozzarellou nakrájenou na kostičky a ihned podáváme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.