Celozrnné špagety s bazalkou
40 min.

Ingredience
- 400gramůŠpagety, Makarony celozrnné
- 4litryVoda pitná
- 2lžičkySůl
- 2kusyŠalotka
- 4lžíceOlej olivový
- 850gramůRajčata loupaná (konzervovaná)
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaOregano sušené
- 1hrstBazalka
- 250gramůMozzarella
- 2stroužkyČesnek
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
622 kcal
Bílkoviny
26 g
Tuky
18 g
Sacharidy
100 g
Vláknina
11 g
Cukr
5 g
Postup přípravy
- 1Špagety uvaříme v dostatečném množství osolené vody, scedíme, necháme okapat.
- 2V kastrole rozehřejeme olivový olej a necháme na něm zesklovatět oloupanou, nasekanou šalotku a česnek. Přidáme nakrájená rajčata i s nálevem, osolíme, opepříme, okořeníme oreganem. Pod pokličkou dusíme asi 15 minut.
- 3Nakonec do směsi vmícháme omytou, jemně nasekanou bazalku.
- 4Špagety vložíme do omáčky, dobře promícháme. Pokrm posypeme mozzarellou nakrájenou na kostičky a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.