Čerkeský šašlik
35 min.
Ingredience
- 600gramůSkopová kýta
- 3lžičkySůl
- 2kusyCibule
- 4stroužkyČesnek
- 2lžícePetržel - nať
- 3lžíceOcet vinný
- 6kusůRajčata
- 6kusůVejce slepičí
- 400gramůOkurky
- 40gramůMáslo čerstvé
- 200gramůCibule sterilovaná
- 400gramůChléb pšeničný (bílý)
- 200mililitrůKečup
- 50mililitrůHořčice
Počet porcí:
4Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
857 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
40 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Postup přípravy
- 1Maso na šašlik necháme předem marinovat. Na větší kostky nakrájenou skopovou kýtu v míse smícháme s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou zelenou petrželkou a vinným octem. Zakrytou mísu pak dáme nejméně na 3 hodiny do chladničky.
- 2Mezitím nakrájíme na kolečka cibuli, na čtvrtky rajčata a oloupaná vařená vejce a na kousky čerstvé okurky.
- 3Po odležení maso vyjmeme z ledničky, osolíme, zamícháme, napícháme na rožeň střídavě s plátky cibule a pečeme ho ze všech stran nad žhavými uhlíky nebo pod grilem 15-20 minut.
- 4Zbylou marinádu přisolíme, smícháme s máslem, hořčicí a kečupem a 5 minut povaříme na omáčku.
- 5Hotové maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme ho obložené nakládanými cibulkami, čtvrtkami rajčat a vajec a kousky okurek s bílým chlebem.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.