Čerkeský šašlik

35 min.

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
857 kcal
Bílkoviny
43 g
Tuky
40 g
Sacharidy
81 g
Vláknina
6 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso na šašlik necháme předem marinovat. Na větší kostky nakrájenou skopovou kýtu v míse smícháme s drobně nakrájenou cibulí, prolisovaným česnekem, nasekanou zelenou petrželkou a vinným octem. Zakrytou mísu pak dáme nejméně na 3 hodiny do chladničky.
  • 2
    Mezitím nakrájíme na kolečka cibuli, na čtvrtky rajčata a oloupaná vařená vejce a na kousky čerstvé okurky.
  • 3
    Po odležení maso vyjmeme z ledničky, osolíme, zamícháme, napícháme na rožeň střídavě s plátky cibule a pečeme ho ze všech stran nad žhavými uhlíky nebo pod grilem 15-20 minut.
  • 4
    Zbylou marinádu přisolíme, smícháme s máslem, hořčicí a kečupem a 5 minut povaříme na omáčku.
  • 5
    Hotové maso rozdělíme na talíře, přelijeme omáčkou a podáváme ho obložené nakládanými cibulkami, čtvrtkami rajčat a vajec a kousky okurek s bílým chlebem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.